Könyvajánló - Stephen Hawking: A Világegyetem dióhéjban

Egy barátom lepett meg ezzel a könyvvel. El is határoztam, hogy az első adandó alkalommal Hawking-napot tartok, és megnézem azt a dokumentumfilmet is, ami pár éve készült róla. A legjobb kombót sikerült választanom: együtt a szerző és az egyik munkája.
Olvasmányos, körültekintő, nem sok és nem kevés, pont amennyi kell. Szerintem a Hawking könyvekben pont az a legjobb, ahogyan a szerző megtalálja benne az egyensúlyt. Úgy értem, sok ismeretterjesztő könyvnél azt érzem, hogy az a szájbarágós és a túl szakmai közötti hullámvasútra sikeredik. Hawking nem ilyen. Mindenhol egyformára, a kíváncsi laikus által érthetőre lőtte be a szintet. Ebben a könyvében még nagyon jó, szemléletes és szines ábrák is vannak, egész oldalasak, néhol humorosak, stb.
Na most, ha belegondolok, hogy mindez hogyan készülhetett, mennyi extra munkával járt, még jobban felértékelődik a könyv értéke számomra.
Meg úgy egyáltalán: a Hawkingság, az Hawkingság. Amolyan laza, "Miért ne sikerülhetne?" hozzáállás, teli türelemmel, makacs életigenléssel és lelkesedéssel.


Megjegyzések